SCALE-UP CFO

Voor ambitieuze groeiplannen

Parttime | Fulltime | Op project basis

100% flexibel naar behoefte

24/7 bereikbaar

DSC 9272 51

15+ jaar ervaring | flexibel inzetbaar

Een scale-up CFO is een parttime of tijdelijke CFO met de benodigde kennis en expertise op het gebied van groeibedrijven. Een parttime scale-up CFO is er speciaal voor scale-ups die de ervaring nodig hebben van een C-level financieel directeur die zich volledig focust op de groei en maximale waarde creatie van de organisatie, zonder dat er iemand full-time in dienst genomen hoeft te worden.

De Greyt scale-up CFO neemt de eindverantwoordelijkheid voor de gehele financiële functie, zorgt voor structuur en ritme en speelt een belangrijke rol als vertrouwenspersoon in het MT. Daarnaast verlaagt een scale-up CFO het risico voor investeerders in de onderneming. De scale-up CFO is flexibel en betaalbaar maar zeker wel fulltime betrokken en altijd beschikbaar om mee te sparren over belangrijke of dringende zaken.

Een scale-up CFO is voor organisaties...

Die ambitieuze groeiplannen hebben;

Vanaf 10 FTE of 1 mln omzet (voor Saas bij 30K MRR);

Die nog geen senior finance ervaring in de directie hebben zitten;

Waar stakeholders bij betrokken zijn zoals; de bank, aandeelhouders of investeerders.

Hoe werkt het?

Je bent eigenaar van een prachtig bedrijf met enorme potentie. Een paar jaar geleden opgericht en snel gegroeid naar de eerste miljoen euro omzet. Om verder te kunnen groeien zijn er meer nieuwe klanten nodig en daarnaast moeten de activiteiten uitgebreid worden naar het buitenland. Er moeten investeringen gedaan worden in sales & marketing, in het verbeteren van het product, in IT etc. Jouw parttime Scale-Up CFO gaat ervoor zorgen dat je deze groei kunt voortzetten.

De Greyt Scale-Up CFO’s snappen dat je als Scale-Up ondernemer ambitieus bent en (verder) wil groeien. Met een Scale-Up CFO heb je een echte expert naast je staan die de verantwoordelijkheid op zich neemt om de basis te leggen voor een ambitieus groeiplan van je onderneming. Iemand die ruime ervaring heeft met het binnenhalen van groeigeld, iemand die weet hoe je dit proces moet voorbereiden en snapt hoe je de risico’s in het juiste perspectief kan plaatsen richting potentiële investeerders. Een echte vertrouweling die het groeigeld voor je gaat regelen en ook tegen de juiste voorwaarden.

Gezien de fase waar je als Scale-up waarschijnlijk in zit (tot 50 fte) zal de focus van je CFO daarnaast vooral liggen op het gebied van werkkapitaal en KPI dashboarding. Ook zal de scale-up CFO gaan zorgen voor structuur en ritme, een strakke en begrijpbare maandrapportage en is hij/zij je gesprekspartner op strategisch niveau.

 • Start met een Frisse Blik

  Elke samenwerking start met de vraag: ‘wat is de stip op de horizon en hoe kom je daar?’ Jouw Scale-Up CFO kijkt met een frisse blik van buitenaf naar wat is het groeiplan op korte en lange termijn en brengt het verbeterpotentieel prioriteit in kaart.

 • Met de uitkomst van de Frisse Blik brengt jouw Scale-Up CFO in beeld wat er nodig is om jouw plannen te realiseren en hoe je dit kan aanpakken.

 • Fase 2

  Naar aanleiding van de prioriteiten van de plannen kan je kiezen voor een CFO die op parttime basis aanwezig is of een CFO die je op projectbasis flexibel kan inzetten. 

 • Welkom bij Greyt

  Met Greyt krijg je niet alleen de beste Scale-Up CFO, je krijgt ook toegang tot ons gehele netwerk van kennis en expertise. 

Alle voordelen van de Greyt Scale-up CFO

Een parttime of interim scale-up CFO die structureel betrokken is;

De Scale-Up CFO realiseert samen met jou innovatie, funding en groeiplannen;

Brengt strategie, mensen, executie en cash samen;

Professionaliseert & zet stevig fundament neer voor groei;

Versterkt het bedrijf naar de volgende groeifase;

Neemt verantwoordelijkheid voor finance, legal en tax

Is onafhankelijke vertrouwenspersoon en uitdager voor directie.

Geen scale-up maar wel CFO versterking nodig?

Ben je op zoek naar structurele versterking op het gebied van finance bijvoorbeeld omdat je de ambitie hebt om te groeien en wil verder of omdat externe stakeholders meer vragen van finance? Dat biedt de Parttime CFO uitkomst, deze Greyt CFO uit jouw branche of type business versterkt jouw directieteam structureel op parttime basis

Heb je tijdelijk financiële expertise nodig, bijvoorbeeld door een plotselinge groeiversnelling, een specifiek project of een financieringsaanvraag?
Dan is er de Interim CFO, deze financieel directeur uit jouw branche versterkt het directieteam tijdelijk en op flexibele basis.

Still Greyt 6

Ontmoet onze scale-up CFO's

Bij Greyt zorgen we voor de best fit selectie.
We gaan altijd op zoek naar de Scale-Up CFO die het best bij jou en jouw organisatie past.

Ralf van den Berg

Scale-up CFO Financiering & Groei

Marcel Klein

CFO Energietransitie & Industrie

Hans Huiszoon

CFO E-commerce & Digitaal

Het succes van een Greyt CFO

15+ jaar ervaring

Greyt CFO's brengen ten minste 15 jaar ervaring met zich mee vanuit diverse scale-ups en multinationals. Het zijn senior (branche) experts met leiderschap ervaring en een bewezen track-record.  

Parttime, interim of Projectmatig

Een Greyt CFO kan al vanaf één dag per maand aanhaken. Onze samenwerking kan fulltime, parttime, interim of op projectbasis zijn. Tijdelijk of juist voor de lange termijn. Zo bieden wij elke organisatie van start-up tot grootbedrijf toegang tot de beste Finance ervaring.

Best Fit Selectie

Greyt garandeert de beste CFO's en werkt uitsluitend met eigen mensen. Met ruim 35 CFO's uit diverse branches weten wij elke organisatie te matchen met een best fit CFO.

1 Greyt CFO = 35+ Finance experts

Greyt is de sterkste CFO club van Nederland, een echte coöperatie. Samenwerken met Greyt betekent toegang tot de kennis, expertise en het brede netwerk van alle Greyt CFO's, ons controller team en partnernetwerk.

Klanten aan het woord

Gradient: Ambities managen met een goede spiegel

Wat doe je als je een van de snelgroeiende marketing bedrijven van Nederland bent en de verwachte groei zich anders ontwikkeld dan gepland? Samen met je medeoprichters heb je zwaar geïnvesteerd in wat een gat in de markt lijkt. Maar na een paar jaar blijkt je investering een risico te vormen daar waar je wel hard groeit. Het digitale marketingbureau Gradient groeit jarenlang met dubbele cijfers en wordt vijf jaar op rij beloond met een FD Gazelle award en andere prijzen. En toch blijkt uit de cijfers dat het bedrijf op een tweesprong staat en moet kiezen om verder te kunnen groeien...

Martijn Wassink Chief Executive Officer Bij Greyt

Bespreek jouw vraagstuk direct met een CFO

Leg ons jouw uitdaging voor. Wij brengen je in contact met de juiste CFO.

Je kan ons ook direct telefonisch benaderen op:

Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Greyt is met trots de CFO van