Parttime CFO

Versterkt structureel op parttime basis

Structureel betrokken

Parttime aanwezig

Fulltime bereikbaar

GREYT KLANTCASE

Parttime aanwezig | Fulltime betrokken

Een parttime CFO uit jouw branche of type business versterkt het directieteam structureel op parttime basis.

Niet als externe consultant maar als onderdeel van het directieteam. Daarmee heb je een 15+ jaar ervaren C-level financieel directeur in huis die focus en structuur aanbrengt in de organisatie en zich volledig richt op jouw groei, winstverbetering en professionalisering zonder dat je iemand fulltime in dienst hoeft te nemen.

Jouw CFO parttime neemt volledige eindverantwoordelijkheid voor Finance, het Finance team en neemt de coördinatie over de planning & control cyclus: jaarlijks businessplan, budget & cash forecast, het jaarrekeningproces, KPI’s, maandelijks rapportage en maandelijks directieoverleg.

Ondernemers_cfo_nodig_greyt

Een parttime CFO is voor organisaties...

Tussen de 20 en 400 fte;

Die de noodzaak voelen om verder te groeien dan wel verder te professionaliseren; 

Die structureel toegang willen tot een hoog kennisniveau op het gebied van Finance;

Die de nodige C-level directie ervaring missen op Finance; 

Met stakeholders (investeerders, bank, accountant) die veel vragen van Finance;

Scale-Ups, Familiebedrijven en MKB's.

Hoe werkt het?

Je hebt de ambitie om te groeien en wil verder, je hebt misschien al groot succes gehad maar hoe zet je dit voort in de toekomst? Je mist het nodige inzicht om de juiste keuzes te maken. Externe stakeholders vragen meer van Finance of je zoekt een sparringspartner voor het bepalen van de juiste strategie. Er is structureel vraag naar sturing op het gebied van Finance.

 • Best fit selectie

  Wij garanderen de beste CFO match voor jouw organisatie.

 • Elke samenwerking start met de vraag: ‘wat is de stip op de horizon en hoe kom je daar?’ Een ervaren Greyt CFO uit de branche kijkt met een frisse blik van buitenaf naar de huidige businessplannen, aanpak en resultaten. Binnen enkele dagen brengt hij alle kansen en verbeterpotentieel in kaart om mee aan de slag te gaan.

 • Fase 1

  Op basis van de bevindingen bepalen jullie samen de juiste KPI’s om de nodige maandrapportages te ontwikkelen. Dit vormt een basis voor de evaluatie van de voortgang en doelstellingen. 

  De Greyt Office zorgt voor een warm welkom bij Greyt, garandeert de kwaliteit van onze dienstverlening en zodra je hebt gekozen voor Greyt heb je toegang tot ons gehele netwerk van kennis en expertise zodat al jouw vragen worden beantwoord.

 • Fase 2

  Jouw Greyt Parttime CFO is aanwezig tijdens het directieoverleg en functioneert als klankbord en sparringpartner. Met de maandrapportage als basis analyseert de parttime CFO de actuele cijfers maar nog belangrijker; leggen wij de focus op de toekomst. Vanuit onze ervaring en expertise brengen wij mogelijkheden in kaart, signaleren wij waar er verbeterslagen nodig zijn en waar de prioriteiten liggen. Je Greyt CFO is nu structureel onderdeel van jouw organisatie op parttime basis.

 • Fase 3

  Elk (half)jaar herzien wij de aanpak en de nodige stappen om de ambities van de organisatie te realiseren. 

Tijdelijk versterking nodig?

Heb je tijdelijk financiële expertise nodig, bijvoorbeeld door een plotselinge groeiversnelling, een specifiek project of een financieringsaanvraag?

Dan is er de Interim CFO, deze CFO uit jouw branche versterkt het directieteam tijdelijk en op flexibele basis.

Charifa_lab

Alle voordelen van de parttime CFO

De parttime CFO brengt ervaring van tientallen bedrijven met zich mee zonder de kosten van een fulltime CFO;

De Greyt CFO parttime werkt mee in jouw bedrijf en is daarmee meer dan een consultant. Structureel betrokken met focus op de lange termijn; 

Het CFO-abonnement zorgt voor een vaste investering per maand en is flexibel inzetbaar en maandelijks opzegbaar;

Kan indien nodig binnen 24 uur worden vervangen door een andere CFO vanuit de Greyt organisatie. 

Ontzorgt het directieteam volledig;

Is vanuit Greyt  altijd up to date van de nieuwste ontwikkelingen en investeert regelmatig in moderne vak- en skills trainingen;  

Aangesloten bij de grootste CFO coöperatie van Nederland. Zo heb je toegang tot het volledige Greyt netwerk, het controller team en de expertise van onze business partners;

Klanten aan het woord

Gradient: Ambities managen met een goede spiegel

Wat doe je als je een van de snelgroeiende marketing bedrijven van Nederland bent en de verwachte groei zich anders ontwikkeld dan gepland? Samen met je medeoprichters heb je zwaar geïnvesteerd in wat een gat in de markt lijkt. Maar na een paar jaar blijkt je investering een risico te vormen daar waar je wel hard groeit. Het digitale marketingbureau Gradient groeit jarenlang met dubbele cijfers en wordt vijf jaar op rij beloond met een FD Gazelle award en andere prijzen. En toch blijkt uit de cijfers dat het bedrijf op een tweesprong staat en moet kiezen om verder te kunnen groeien...

Ontmoet onze parttime CFO's

Bij Greyt zorgen we voor de best fit selectie.
We gaan altijd op zoek naar de parttime CFO die het best bij jou en jouw organisatie past.

Ralf van den Berg

Scale-up CFO Financiering & Groei

Barry Beckers

CFO Fintech & ICT

Jidde Douma

CFO E-Commerce & Private Equity

Het succes van een Greyt CFO

15+ jaar ervaring

Greyt CFO's brengen ten minste 15 jaar ervaring met zich mee vanuit diverse scale-ups en multinationals. Het zijn senior (branche) experts met leiderschap ervaring en een bewezen track-record.  

Parttime, interim of Projectmatig

Een Greyt CFO kan al vanaf één dag per maand aanhaken. Onze samenwerking kan fulltime, parttime, interim of op projectbasis zijn. Tijdelijk of juist voor de lange termijn. Zo bieden wij elke organisatie van start-up tot grootbedrijf toegang tot de beste Finance ervaring.

Best Fit Selectie

Greyt garandeert de beste CFO's en werkt uitsluitend met eigen mensen. Met ruim 35 CFO's uit diverse branches weten wij elke organisatie te matchen met een best fit CFO.

1 Greyt CFO = 35+ Finance experts

Greyt is de sterkste CFO club van Nederland, een echte coöperatie. Samenwerken met Greyt betekent toegang tot de kennis, expertise en het brede netwerk van alle Greyt CFO's, ons controller team en partnernetwerk.

Martijn Wassink - CEO bij Greyt

Bespreek jouw vraagstuk met een CFO.

Leg ons jouw uitdaging voor. Wij brengen je in contact met de juiste CFO.

Je kan ons ook telefonisch benaderen op:

Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.