Lisette Libourel

Greyt CFO

"Winnen in het bedrijfsleven: ga voor je doelen, behaal resultaat en haal alles eruit wat erin zit"


“Greyt CFO (RC) met een enorme drive en enthousiasme om ambitieuze ondernemers en hun organisaties te helpen groeien. Als Finance professional heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de FMCG- en olie- en gasindustrie bij grote corporates en multinationals. Strategie, waarde creatie, cash-flow management en business cases en financiële modellen reken ik tot mijn expertises.

Ik ben gewend om complexe organisaties snel te doorgronden en overzie waar de efficiëntie slagen zitten binnen de gehele keten. Mijn leiderschapsstijl is open, duidelijk en doelgericht. Mijn passie en energie steek ik graag in groeiende organisaties en mensen die positief willen bijdragen aan een duurzame, circulaire en impactvolle wereld.”

Highlights

Business Development; het identificeren en implementeren van groeikansen voor een bedrijf, zoals het op de markt brengen van Ice Coffee, het sluiten van de basisolie fabriek in Pernis, het verkopen van de terminal in Lobau en Hamburg, en het opzetten van business cases en investeringsanalyses.

Coaching, verbetering en ontwikkeling van het financiële team van controllers en administratie en de financiële processen.

Werkervaring

Branche: ICT

Aiden is een toonaangevende SAP-partner en levert een breed scala aan innovatieve IT-oplossingen op basis van SAP aan middelgrote bedrijven in Europa. Het bedrijf levert een breed scala aan diensten, van SAP-consultancy, implementatie- en integratiediensten, licenties, abonnementen, hosting tot branche specifieke oplossingen. Aiden biedt het complete SAP-portfolio, SAP S/4 Hana, SAP Business By Design, Low-Code, SAP Business One, Private Cloud.

Aiden heeft in 2023 twee Belgische SAP-partners overgenomen, waarmee de internationale markt verder wordt uitgebreid.

Jaaromzet van ongeveer 55 miljoen euro en 300 medewerkers.

In deze functie geef ik leiding aan het finance team van controllers, finance managers, administratie, sales support team (13-15 direct reports).

Verantwoordelijk voor cash management, het verbeteren van de betrouwbaarheid van de rapportage aan externe stakeholders en private equity en het tijdig afronden van de jaarrekening.

Branche: Production

GeesinkNorba produceert afval inzamelvoertuigen en Kiggen persinstallaties met het hoofdkantoor in Emmeloord, waar het ontwerp en productie plaatsvinden. De groep is actief in zo’n 40 landen en zeven eigen vestigingen in Europa. Het bedrijf levert diensten, reparaties en onderhoud aan klanten in zowel de publieke als private sector. Jaaromzet €100 mln en 550 werknemers. In deze functie geef ik leiding aan het financiële team van controllers, finance managers, administratie, SAP & IT team, 15-17 direct reports.

Resultaten:

 • Verbetering samenwerking met de verkooporganisaties in het buitenland, afstemming accountants en jaarafsluiting.
 • Cash management van de groep en dochter organisaties, reduceren werkkapitaal.
 • Management rapportages aan aandeelhouders.
 • Begeleiding van de verkoop van GNG aan nieuwe aandeelhouders, opzetten business model inclusief de berekening van de impact van het reorganisatie plan.
 • Ontwikkeling en implementatie van de reorganisatie van de financiële- en IT- afdeling.
 • Information Memorandum opgesteld om bedrijfsonderdeel te verkopen.

Branche: FMCG

Financiële business partner voor de founders, het opzetten van een financieel model, maand- en kwartaal rapportages, winst-en verliesrekening, balans en een cashflow planning.

Branche: Zakelijke dienstverlening

Branche: Retail

BN International is een internationaal middelgroot bedrijf dat behang en boekenkaften produceert met een jaarlijkse omzet van €40m.

Lid van het MT, rapporterend aan de CEO. Verantwoordelijk voor de geconsolideerde jaarrekening, de maand-en kwartaal rapportages, budget & planning en contactpersoon voor de accountant en financiële instituten. Daarnaast stuur ik het financiële team aan.

Resultaten:

 • Opzetten van een nieuw Finance team na een grote reorganisatie.
 • Implementatie van Vision Planner als Management Reporting tool.
 • Oplevering van een geconsolideerde jaarrekening en afstemming met de accountants, inclusief jaarlijkse voorraadtelling en NOW audits.
 • Coördineren van audits van financiële instituten.
 • Fuseren van bedrijven, integreren van administraties, opzetten van een nieuw BTW nummer in Duitsland, communicatie met leveranciers en klanten.
 • Verbeteren van het afwikkelingsproces van commissies aan agenten in het buitenland.

Branche: Energie

Financieel verantwoordelijk voor de wereldwijde inkoop van GTL, beoordelen van investeringsbeslissingen (1-100 mln), contract management, strategie en portfolio projecten. Het opvolgen en uitvoeren van het GTL inkoop-en prijscontract met Pearl in Qatar en de jaarlijkse prijsafspraken.

Resultaat:

 • Financiële sparring partner van strategisch project om op basis van een portfolio analyse de huidige Lubricants fabrieken te optimaliseren in Europa.
 • Begeleiding en succesvolle afronding van de audit door PWC op het naleven van het wereldwijde inkoop- en prijscontract van GTL met Qatar Shell.

Branche: Energie

Financieel verantwoordelijk voor eigen, third party en joint venture terminals in Europa (budget $100m).

Resultaat:

 • Verkoop van een terminal in Oostenrijk.
 • Herstructureren van de terminal in Hamburg nadat de raffinaderij was verkocht, modelleren van diverse investeringsbeslissingen, nieuwe management informatie opgezet, inclusief de risico’s en financiële impact van de contracten ten behoeve van de verkoop van de terminal.
 • Identificeren en implementeren van verscheidene verbeter-projecten o.a. invoeren winst- en verliesrekening per terminal.

Branche: Energie

Financieel verantwoordelijk voor de management informatie, analyses, forecasting, business planning en strategische projecten van basisolie wereldwijd, een afdeling binnen Lubricants Supply Chain. Tevens verantwoordelijk voor de coördinatie van vraag en aanbod van de productie van basisolie fabrieken, alsmede het analyseren en adviseren van de prijsstrategie van de basisolie.

Resultaat:

 • Financiële sparring partner in het strategische project om de resultaten van de basisolie fabriek in Pernis te verbeteren. Hiervoor heb ik een cashflow model ontwikkeld om de business en de end-to-end cash flows in kaart te brengen, rekening houdend met de toekomstige investeringen en prijs-en marge ontwikkelingen. Op basis van een portfolio analyse en risico analyses, visualiseren van value drivers en risico´s, zijn de strategische alternatieven uitgewerkt en is het besluit genomen om de fabriek te sluiten.
 • Opzetten van nieuwe management informatie om de planning (S&OP) te verbeteren, marge analyses en de efficiëntie van de management informatie te verhogen.

Branche: Levensmiddelen

MT lid van het internationale supply chain team, verantwoordelijk voor opslag, distributie en inkomende transport kosten, voorraad management en de afdelingskosten van de supply chain. Direct aansturen van team in Nederland en indirect in het buitenland.

Resultaat:

 • Verkoop van de H&BC divisie van Sara Lee International aan Unilever en Procter & Gamble; o.a. overdracht van contracten, fysieke voorraad overdracht, aanpassingen in GSAP en interfaces, reduceren Supply Chain afdeling, monitoren van afvloeiingskosten en kostenbesparingen, creëren van verandercultuur, planning en communicatie met OR/COR, HR gesprekken met mijn team.
 • Significante logistieke kostenbesparing door tendering activiteiten en prijsonderhandelingen met Logistieke Service Providers.
 • Implementeren van een goederen retourenproces.

Branche: Levensmiddelen

Het opzetten van een nieuwe positie als project controller voor internationale product ontwikkelingsprojecten. Opzetten van business cases, cashflow modellen en sensitivity analyes voor investeringsbeslissingen, onderhandelingen met Campina en de follow-up van de productlanceringen.

Resultaat:

 • Succesvol op de markt brengen van Ice Coffee (Café Fresco).
 • Nieuwe project lanceringen in FMCG met o.a. Philips en Campina.

Branche: Levensmiddelen

MT lid van R&D, reporterend aan de VP R&D Coffee & Tea en functioneel aan de CFO C&T Divisie, verantwoordelijk voor IT management, een directe report.

Resultaat:

 • Sluiting van de R&D Joure vestiging.
 • Implementeren van Control Framework, Sarbanes Oxley, functiescheiding in SAP.

Branche: Levensmiddelen

Financiële rapportages en analyses, jaarplannen, omzet, marges, kosten en debiteuren.

Resultaat:

 • Het opzetten van een activity based cost model om de marges en winstgevendheid van de klanten, distributeurs en business partners te vergroten (afstudeeropdracht RC-opleiding).

Branche: Electronica

Beoordeling van bedrijfsonderdelen van Philips door de bedrijfsprocessen in kaart te brengen, risico’s en controls te beoordelen, identificeren van best practices en het rapporteren van de conclusies en aanbevelingen aan de RvB.

Branche: Levensmiddelen

Afstudeerstage: ‘Make of Buy’; supply chain optimalisatie van de productie capaciteit in Europa, eigen productie van diepvriesproducten versus de beslissing om de productie uit te besteden.