Terugblik op jubileumeditie van Finance Drinks

Afgelopen donderdag 25 april mochten we tijdens de jubileumeditie van Finance Drinks meer dan 70 financials verwelkomen. We blikken terug op een middag vol inspiratie, kennisdeling en goede gesprekken, dit alles kwam samen op de prachtige locatie van Buitenplaats Kameryck in Kamerik.


Over Finance Drinks

Finance Drinks is een informeel Greyt event waar kennisdeling en netwerken centraal staat. We geloven sterk in de impact van Finance op een organisatie en in de reis van een ondernemer. Het is een podium voor ondernemers uit ons netwerk om samen met financials te discussiëren over de impact, successen en uitdagingen van Finance binnen een organisatie. Het is een middag van leren, inspireren en natuurlijk gezellig borrelen.


DSCF8617
DSCF8572
DSCF8630
DSCF8612
DSCF8498
previous arrow
next arrow

Het programma

Deze editie stond in het teken van het zetten van stappen in datadriven Finance en het gebruik van AI. Hoe begin je met een datadriven operatie op Finance? Wat verwacht data van Finance (en andersom)? Ruben Monster en Michael van Dijk, co-founders van het data consultancy bureau All Your BI, gaven onze financials een kijkje vanuit de markt én achter de schermen.


The State of Data & AI

Ruben trapte deze editie af met een boeiende introductie in de wereld van AI. Hij sprak over de angst die er heerst dat machines ons gaan vervangen en stelde de vraag of die angst wel reëel is. Hij illustreerde dit met voorbeelden, zoals het feit dat systemen zoals ChatGPT niet snappen dat iets niet klopt en daardoor dus altijd menselijke verificatie nodig hebben. Bovendien benadrukte Ruben dat een combinatie van ChatGPT en data uit oudere modellen een potentieel belangrijke ontwikkeling kan zijn om als organisatie optimaal te kunnen floreren. Een groot voordeel van een LLM systeem als ChatGPT dat hij noemde, is dat je geen programmeertaal hoeft te kennen om formules te kunnen schrijven. Als afsluiting liet hij zien hoe je met AI complexe Excel-formules kunt maken, iets wat alle financials kunnen gebruiken en een enorme tijdsbesparing kan opleveren.


DSCF8572
DSCF8630
DSCF8612
DSCF8498
previous arrow
next arrow

We want to be data driven

Michael vervolgde het programma door aan de hand van een praktijkvoorbeeld te vertellen hoe je als organisatie data gedreven kan gaan werken. Een belangrijke verandering die we daarbij zien is dat er een verschuiving plaatsvindt naar efficiënter werken met minder mensen. Een noodzakelijk kwaad gezien de vergrijzing in de samenleving. Om succesvol te kunnen zijn in data gedreven werken, benadrukte Michael het trainen van bedrijven in het gebruik van digitale middelen, zoals BI-dashboards. Hij legde ook de relatie tussen AI en data driven uit: om AI-ready te zijn, heb je namelijk schone en leesbare data nodig. Met het oog op de toekomst dus extra van belang om nu te zorgen dat je data op orde is, zodat je succesvol AI kan inzetten.


Scale-up Greyt CFO

Na de boeiende presentaties van Ruben en Michael was het de beurt aan een welbekend gezicht in de Greyt-community: Jouke Smeding, Greyt CFO bij All Your BI. Als ervaren finance professional bij een snelgroeiende scale-up deelde Jouke zijn inzichten en ervaringen met het publiek. Onze host Martijn Wassink, vroeg Jouke samen met Ruben en Michael de hemd van het lijf over de richting waarin zij hun organisatie en zichzelf zien gaan. Het publiek werd uitgenodigd om vragen te stellen, waardoor er een interessant gesprek ontstond tussen de sprekers en de aanwezigen. Een belangrijke takeaway: zorg voor een duidelijke visie, ritme en structuur (bijvoorbeeld door de OKR methodiek) én houd uiteraard je data op orde. Zo kan je als CFO bij een scale-up echte waarde toevoegen.

Na het plenaire programma was het tijd voor het gezelligste deel van de avond: de borrel! Onder het genot van een hapje en drankje, gingen de gesprekken tussen de deelnemers verder. De avond was een succesvolle mix van kennisdeling, netwerken en inspiratie opdoen voor de toekomst.

We kijken nu al uit naar de volgende editie! Houd onze eventpagina en LinkedIn in de gaten voor meer informatie over Finance Drinks en andere Greyt events.