Terugblik Finance Drinks: Ondernemerschap & de impact van Finance

Afgelopen donderdag 9 november mochten we 50+ financials verwelkomen voor alweer de vierde editie van Finance Drinks! Blik nog even met ons terug op deze waardevolle avond.


Over Finance Drinks

Speciaal voor onze Finance community organiseren wij Finance Drinks, een informeel event waar kennisdelen en netwerken centraal staat. Wij geloven heilig in de impact die Finance maakt in een organisatie, en daarmee in de reis van een ondernemer. Finance Drinks is daarmee een podium voor ondernemers uit ons netwerk, om zo samen met de financials een levendige discussie aan te gaan over de impact van Finance, de successen en de fuck-ups. Het is leren en inspireren en we sluiten altijd af met een gezellige borrel.

Ook deze editie was weer een mooie mix van Ondernemerschap & Finance. We plaatsten David-Jan Janse, CEO & co-founder van SurePay, en Tom van de Vrede, co-founder van Levvr in onze kleine huiskamer op het podium. Samen met Ralf van den Berg, die op enig moment scale-up CFO bij beide organisaties is geweest.


DSCF8303
DSCF8365
DSCF8464
DSCF8388
DSCF8449
DSCF8372
DSCF8311
DSCF8465
DSCF8415
DSCF8347
previous arrow
next arrow

Het programma

Martijn Wassink, founder van Greyt, mocht het programma openen in de Terra Zaal van GeoFort. Hij bracht eerst David-Jan naar voren die vervolgens zijn keynote begon over SurePay. Opgericht in 2016 ging SurePay de strijd aan tegen factuurfraude. Sinds 2017 leveren zij de IBAN naam check aan alle Nederlandse banken. Het resultaat: 81% minder fraude. Na een grote fundingronde in 2021 zijn er 2 VC’s aan boord, is de basis gelegd voor groei en is SurePay klaar voor Europa.

Na de keynote van David-Jan is het de beurt aan Tom van de Vrede, co-founder van de Rotterdamse club Levvr. Zij leveren software aan grote bouwbedrijven, zoals gemeentes en Heijmans, om hele grote bouwprojecten te managen. Levvr bestaat nog maar twee jaar en heeft al €1 miljoen financiering opgehaald. Ook het team is in aantal verdubbeld!

Dan is het tijd om Ralf aan te kondigen. Ralf is Partner bij Greyt en parttime CFO voor groeibedrijven, met name in software en fintech. Ralf is sinds de start betrokken bij SurePay, waar hij is begonnen met een enkele Excel sheet en een boekhouder op de achtergrond. Hij heeft SurePay door de fundingronde begeleidt en heeft nu ondersteuning van Joeri van Kessel, één van de Greyt Controllers; een ideale combinatie! Bij Levvr is Ralf niet altijd nodig geweest op de vloer. Hier heeft hij een adviserende rol gehad waar hij de gesprekken met investeerders begeleidt en ook de founders heeft gecoached.


DSCF8617
DSCF8630
DSCF8612
DSCF8498
DSCF8629
DSCF8588
DSCF8472
DSCF8472
previous arrow
next arrow

Martijn bracht de drie heren naar de mooie huiskamer op het podium waar vervolgens een discussie op gang kwam over de impact van Finance. Tom gaf aan dat een CFO het meest waardevol is als deze sense of urgency in het MT brengt. Dat heeft Levvr in het verleden zeker voor een aantal (financiële) missers behoedt.

David-Jan gaf een mooi voorbeeld over ‘high risk assumptions’. Het komt er op neer dat je de aannames die jouw bedrijf maken of breken niet ongevalideerd kan laten. Je kan wel denken en geloven dat jouw bedrijf of product het beste op de markt is, maar dat hoeft in realiteit niet zo te zijn. Tip: valideer dus altijd de meest risicovolle, en voor jou misschien wel meest logische aannames en kom niet voor verassingen te staan. Na de inhoud kwam het nóg leukere gedeelte; de borrel! De Kazernestraat in GeoFort leende zich hier goed voor. De tafels waren goed gevuld met hapjes en met een drankje in de hand kwamen er heel veel gesprekken op gang. Ook leuk om te zien is dat er weer mensen van het 1e uur aanwezig waren, de Finance Drinks fans die elke editie weer aanwezig zijn. We stuurden iedereen naar huis met een Greyt goodie die goed van pas komt in deze natte dagen.

We kijken uit naar onze jubileumeditie: de 5e keer Finance Drinks! Houd onze eventpage in de gaten.