Finance Drinks: Make Greyt Impact


Op woensdag 22 juni vond de eerste editie van de Greyt Finance Drinks plaats. Een event speciaal voor de CFO’s en Controllers uit de Finance community van Greyt.

Bij Greyt werken we samen met de meest dynamische scale-ups waar impact maken centraal staat. Van vleesvervangers uit de 3D printer tot papier gemaakt van olifantsgras – stuk voor stuk bedrijven met een impactvolle missie.

Welke rol heeft de Finance functie van een organisatie als het gaat om impact maken? Hoe draagt de moderne financial bij aan de impactvolle missie van bedrijven? Een mooi thema voor onze eerste editie van Finance Drinks! Tijdens dit event kwamen de Controllers en CFO’s uit de Finance Community van Greyt bij elkaar om kennis te delen, nieuwe inzichten op te doen en te netwerken onder het genot van een hapje en drankje.

Om het thema ‘’Make Greyt Impact’’ compleet te maken inspireerde Jan-Govert van Gilst ons met de bijzondere reis die hij met Vibers heeft doorgemaakt. Want hoe ontstaat het idee om van olifantsgras papier te maken? Vast staat is dat Jan-Govert hier nu niet zou staan als hij niet in al die valkuilen zou zijn gestapt tijdens zijn reis als ondernemer. Finance is een pertinent onderdeel in de groei van Vibers, dat bewijst Wim Boer maar weer nu hij voor de derde keer als parttime CFO is aangehaakt.

Welke competenties moet je als financial bezitten om impact niet alleen te signaleren, maar ook door te kunnen voeren in het bedrijf? Greyt CFO Maurik Jehee ging dieper in op de rol van financials in de ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid. Hij liet duidelijk zien dat er uitdagingen en kansen liggen voor financials, en dat duurzaamheid en Finance onlosmakelijk verbonden zijn!

Wij kijken terug op een impactvolle avond vol inspiratie en nieuwe kennismakingen.