Vernieuwende formule binnen de zorgsector

Om de zorg te laten bewegen, start Greyt partner Peter Balk samen met een compagnon een onderneming waarmee vraag en aanbod worden verbeterd. Hierdoor ontstaat meer aandacht voor het spel tussen prijs en kwaliteit.

Probleem.

Na verschillende jaren in de sector te hebben gewerkt, wordt het Greyt partner Peter duidelijk dat binnen de zorgsector lucht ontstaat tussen de verschillende zorgaanbieders. Het Rijk geeft richtprijzen die als maximum gelden waardoor alle aanbieders op het maximum blijven zitten.

Oplossing.

Peter richt samen met een compagnon een onderneming op waarmee zorgverleners kunnen bieden op zorgaanvragen. Hierdoor ontstaat een betere verdeling van de zorgaanbieders. Bij iedere opdracht wordt gekeken naar de beste zorg, kwaliteit en prijsverhouding. Hierdoor past de prijs beter bij de geleverde zorg. Om de kwaliteit te kunnen monitoren, wordt na elke opdracht met in een enquête gevraagd hoe goed de geleverde zorg was. Verder wordt, om investeringen te kunnen doen, wordt een subsidieverantwoording geschreven. De organisatie wint een innovatieprijs.

Resultaat.

Inmiddels wordt deze manier van zorg aanbieden nog steeds gebruikt binnen de eerstelijnszorg. De nadruk ligt nog steeds op de beste zorg, kwaliteit en prijs.

Peter Balk Greyt CFO & Partner

Peter Balk

Peter Balk staat al jarenlang ondernemers bij als 'het financieel geweten van het bedrijf'. Hij is een ondernemende en praktisch ingestelde Greyt partner en adviseert proactief op onderwerpen die aandacht behoeven. Daarnaast is Peter een financieel sparringpartner op alle gebieden waarover de ondernemer beslissingen moet maken.Peter kan zich goed inleven in de positie van ondernemer omdat hij zelf ook succesvol ondernemer is. Hij weet als geen ander waar je als ondernemer mee te maken krijgt en door welke fasen een bedrijf heen moet om succesvol te kunnen groeien. Peter heeft ondernemers bijgestaan in onder andere de groothandel, de zorgsector en de zakelijke dienstverlening. Hij is een expert in financiële processen verbeteren en versnellen, en ze beter te laten aansluiten op de operationele onderneming.