Niet registreren was niet factureren

Bij een organisatie gespecialiseerd in HR-advies zorgt zowel dé crisis als een interne crisis voor problemen. Door een aanpassing in de projectadministratie ontstaat er weer inzicht in de resultaten.

Probleem.

De organisatie die zich richt op de ondersteuning van HR-afdelingen, wordt niet alleen geraakt door de crisis, ook de interne financiële boekhouding zorgt voor mindere resultaten. De medewerkers vergeten (nieuwe) projecten te registeren en waardoor sommige projecten helemaal niet worden gefactureerd. Er ontstaat veel achterstand en de resultaten blijven achter.

Oplossing.

Greyt past het systeem aan. Door de medewerkers alleen de mogelijkheid te geven hun uren te boeken op projecten, worden zij verplicht om de projecten aan te maken en bij te houden. Zo wordt het op tijd duidelijk welke projecten gefactureerd kunnen worden. Daarnaast houden we samen met de ondernemer de situatie in de eerste periode nauwlettend in de gaten. Door werknemers er op te wijzen dat de uren nog niet zijn ingeklopt, ontstaat er een ritueel dat zorgt voor een juiste projectbeheersing.

Resultaat.

Door de nieuwe werkwijze ontstaat er ook een beter inzicht in de actuele cijfers. De projecten worden nu regelmatiger bijgewerkt, wat de cijfers ten goede komt. Er is weer overzicht en er kan beter gestuurd worden op resultaat. De omzet is weer sluitend en nu de crisis langzaam oplost, groeit ook weer de behoefte naar HR-advies.

Peter Balk Greyt CFO & Partner

Peter Balk

Peter Balk staat al jarenlang ondernemers bij als 'het financieel geweten van het bedrijf'. Hij is een ondernemende en praktisch ingestelde Greyt partner en adviseert proactief op onderwerpen die aandacht behoeven. Daarnaast is Peter een financieel sparringpartner op alle gebieden waarover de ondernemer beslissingen moet maken.Peter kan zich goed inleven in de positie van ondernemer omdat hij zelf ook succesvol ondernemer is. Hij weet als geen ander waar je als ondernemer mee te maken krijgt en door welke fasen een bedrijf heen moet om succesvol te kunnen groeien. Peter heeft ondernemers bijgestaan in onder andere de groothandel, de zorgsector en de zakelijke dienstverlening. Hij is een expert in financiële processen verbeteren en versnellen, en ze beter te laten aansluiten op de operationele onderneming.