Door groei en economies of scale minder liquiditeitsdruk

Een ondernemend jong echtpaar in de maatschappelijke dienstverlening focust zich op een niche markt met een uniek concept. Er liggen veel groeimogelijkheden tegen de (crisis)trend van de branche in. De organisatie heeft een omzetgroei in de richting van € 2 miljoen en inmiddels ca 20 medewerkers (fte). De ondernemers zijn gestart met twee vestigingen die beide inmiddels in capaciteit verdubbeld zijn. Ze hebben plannen voor meer vestigingen en het vermarkten van het concept door middel van een franchise formule.

Probleem.

Er zijn forse investeringen nodig voor start-up en inrichting van (uitbreiding) van locaties, maar banken zijn vanwege branche-ervaringen niet happig om te investeren.

Oplossing.

We gebruiken informal funding om de groeiambities te kunnen financieren. Greyt maakt en consolideert een cashflow rapportage/prognose-model voor beide vestigingen. Daarin zijn de belangrijkste inputvariabelen en investeringen zodanig verwerkt, dat deze efficiënt doorlopen in de prognoses. In nauw overleg met de ondernemer houden we maandelijkse scherpe monitoring actual prognoses voor de komende maanden om vast te stellen wanneer welke investeringen kunnen worden gedaan.

Resultaat.

Inmiddels is er door groei en economies of scale minder liquiditeitsdruk. Een verandering van bank is aanstaande en de overgang naar BV-structuur in voorbereiding. Administratie is volledig uitbesteed aan Greyt. Een mooi voorbeeld hoe visie en ambitie zijn omgezet in een bloeiende en groeiende onderneming!

Mark Nieuwdorp Greyt partner voor de ondernemer

Mark Nieuwdorp

Deze energieke, zeer ervaren bedrijfseconoom is al ruim 20 jaar interim financieel directeur voor een grote groep bedrijven binnen een grote diversiteit aan branches, zowel in het grootbedrijf als in MKB/DGA-ondernemingen. Mark is een scherp analyticus en zeer pragmatisch en hands-on ingesteld.