Greyt maakt dienstverlening compleet met Greyt Werving & Selectie

Rotterdam, 23 februari 2022


Start-ups en scale-ups missen vaak de expertise en tijd om financials met de juiste kennis te vinden. Terwijl financiële versteviging essentieel is voor verdere groei. Greyt combineert jarenlange kennis en ervaring op het gebied van groeibedrijven, Finance en recruitment met een uitbreiding van de dienstverlening: Greyt Werving & Selectie.


Sinds 2012 helpt Greyt groeibedrijven (start-ups, scale-ups, groeiende mkb-bedrijven) om hun organisatie te versterken met een CFO en/of Controller op parttime- of interimbasis. Deze bedrijven hebben behoefte aan een ervaren financial die flexibel zijn of haar expertise inzet. Greyt telt ruim 40 parttime CFO’s en Controllers die meegroeien met de behoefte van de organisatie.

Maar op een gegeven moment is het tijd voor een vaste CFO of Controller. Anita Hijmenberg, directie en Chief People Officer: “Wij kregen regelmatig de vraag of we hiervoor iemand in ons netwerk hadden. Wij spreken al 10 jaar wekelijks met meerdere CFO’s en Controllers, dus ons netwerk is erg groot en divers. Er was een behoefte bij onze klanten: niet alleen aan parttime financials, maar ook aan vaste financials in loondienst die de dynamische scale-up wereld écht snappen. Greyt Werving & Selectie is een logisch gevolg van wat we op de achtergrond al deden voor onze opdrachtgevers.”


One-stop-shop voor start-ups en scale-ups

Aan die vraag heeft Greyt gehoor gegeven en de nieuwe dienstverlening van werving & selectie opgezet. Door de ervaren recruitment consultant Kristiaan van der Weijde bij de club te voegen, werd Greyt Werving & Selectie een feit.

Daarmee is Greyt een one-stop-shop voor groeibedrijven geworden die hen door de hele lifecycle bedient. Of dat nu met een parttime CFO of Controller is, of met een vaste financial op het moment dat een opdrachtgever uit zijn jasje groeit. Wanneer je je financiële functie naar een hoger niveau wilt brengen, kun je bij één loket terecht. Greyt kent het bedrijf en de bijbehorende uitdagingen tenslotte al, als vertrouwde sparringpartner.

Werken als financial voor een scale-up is anders dan werken voor een corporate, zowel qua vakinhoud als organisatiedynamiek. Anita Hijmenberg: “Wij zijn geen algemeen recruitmentbureau, maar richten ons specifiek op Controllers en CFO’s. En vanuit onze achtergrond snappen wij de behoeftes van groeibedrijven. Bij een CFO en Controller screenen we daarom niet alleen op kennis en vaardigheden, maar ook op het ‘DNA’, op de meer softe competenties: past deze financial bij onze doelgroep? Want werken bij een scale-up doet echt een ander beroep op je, vanuit de inhoud maar ook vanuit de zachte kant.”


Recruitment & Finance gecombineerd

Kristiaan van der Weijde is het gezicht van Greyt Werving & Selectie: hij is een financial met ruime ervaring in recruitment en affiniteit met scale-ups. Zijn achtergrond en kennis zorgen voor diepgang in gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten. Hij begrijpt de behoefte van een groeibedrijf, kent de financiële rollen en kijkt bij een financial verder dan het cv; hij onderzoekt of naast kennis en ervaring ook het ‘DNA’ bij een groeibedrijf past. Lees hier het interview met Kristiaan.


Wendbaar zijn als groeibedrijf

Als start-up of scale-up moet je snel reageren op wat er om je heen gebeurt, zeker in de huidige economie. Het Finance-team moet daarin meebewegen, in dezelfde snelheid. Greyt draagt bij aan die wendbaarheid. Zijn er bijvoorbeeld extra handen nodig om een financiële tool te implementeren? Dan levert Greyt tijdelijk een ervaren Controller. Is een overname noodzakelijk om marktaandeel te pakken of is een extra fundingronde nodig? Een Greyt CFO kan dat proces begeleiden. En groeit de organisatie zo hard dat er een vaste financial nodig is? Dan is er Greyt Werving & Selectie.


Meer mogelijkheden voor financials

Het betrokken zijn bij de lifecyle van een groeibedrijf geldt ook voor de kandidaten die Greyt werft. Vanaf een medior-niveau kan een controller bij Greyt in dienst komen om binnen start-ups en scale-ups ervaring op te doen en door te groeien; en zich mogelijk richting Greyt CFO te ontwikkelen. Met de werving & selectie wordt daar een extra stap aan toegevoegd. Dus of je nu als financial op een vaste of flexibele manier betrokken wilt zijn bij een groeibedrijf: bij Greyt kan het allebei.NOOT VOOR DE REDACTIE

Over Greyt

Sinds de oprichting in 2012 is Greyt gegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de Nederlandse markt van parttime en interim CFO’s en Controllers. Greyt helpt ambitieuze groeibedrijven om verder te groeien, te professionaliseren en de focus te leggen op de toekomst. Ruim 700 organisaties zijn sinds 2012 versterkt met Greyt CFO’s en Controllers; de ruim 40 financials werken door heel Nederland. De Greyt kantoren zijn gevestigd in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven.


Voor meer informatie:

Kristiaan van der Weijde
Recruitment Consultant
06 – 45443850
kristiaan.vanderweijde@greyt.nl

Anita Hijmenberg
Chief People Officer & Directie
010 – 2579977
anita.hijmenberg@greyt.nl