Podcast: Wat gaan we bereiken met 95 miljard euro?

Duurzaamheid; nog steeds en eigenlijk steeds meer een relevant thema. Greyt CFO’s Maurik Jehee en Rolf Schudde zijn experts op het gebied van duurzame investeringen en mochten daarom aanschuiven in de Podcast van ViePeople om in gesprek te gaan over investeren in duurzaamheid.

“Het is vaak heel moeilijk om je business case duidelijk te maken aan financiers. Men onderschat vaak het verschil tussen een idee uitwerken en op papier zetten en de daadwerkelijke investeringen die nodig zijn om dat plan te verwezenlijken.”

Maurik Jehee – Greyt CFO

Europa maakt voor Nederland 95,5 miljard euro voor de duurzame transitie beschikbaar tot 2027, er wordt dus veel geld geïnvesteerd in duurzaamheid, maar hoe gaan ondernemers en ondernemende professionals dat het beste inzetten?

Uit de praktijk blijkt dat de businesscase nog vaak een uitdaging is als het gaat om duurzame investeringen. Finance speelt hierin dus een belangrijke rol, want hoe ga je als ondernemer of ondernemende professional om met duurzaamheid en duurzame investeringen? Waar loop je tegenaan en hoe maak je naar financiers duidelijk dat de investering waardevol is? CFO’s Maurik Jehee en Rolf Schudde hebben hier in hun werk als CFO regelmatig mee te maken en leggen uit wat de belangrijkste lessen zijn als het gaat om duurzame investeringen.

Deze podcast is een samenwerking tussen VIEpeople en BNR nieuwsradio.Heb je vragen over dit onderwerp of wil je sparren? Neem gerust contact met ons op.