Thijs Weber

Greyt CFO

“Structuur, inzicht en betrouwbare processen zijn de basis voor het realiseren van een groeiversnelling!”


Het is mijn passie om ondernemers te ondersteunen als hun betrouwbare en empathische CFO. Met mijn brede ervaring kom ik snel tot de kern van ieder businessmodel; met mijn drive om te bouwen help ik bedrijven snel tastbare stappen te zetten.

Als CFO vertaal ik de strategische plannen naar haalbare doelen en zorg ik voor relevante inzichten en verantwoording. Zelfs in complexe organisaties ben ik in staat om structuur aan te brengen, tijdig kansen en risico’s te signaleren en daar proactief op te reageren. Hierdoor kan de organisatie op een beheerste manier groeien en bloeien.

Mijn natuurlijke focus ligt op het bevorderen van een betrouwbare en zelfstandige werking van mensen, systemen en processen binnen een bedrijf. Hierdoor krijgt de ondernemer zijn handen vrij om te ondernemen en zo versneld waarde te creëren.

Highlights

Meerdere selectieprocessen en systeemimplementaties uitgevoerd op het gebied van ERP, WMS, BI, en Financial Reporting.

Significante kostenbesparing gerealiseerd door samenvoeging van twee warehousing & logistieke operaties voor HV Equestrian.

Bedrijfsverkoop van Texelse Bierbrouwerij aan Heineken N.V.

Werkervaring

Branche: Zakelijke dienstverlening

Branche: Brouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is een ambachtelijke brouwerij van speciaalbieren, gevestigd op Texel, nabij Oudeschild. Sinds 2020 is de brouwerij eigendom van Heineken.

Verantwoordelijkheden:

 • Als CFO een belangrijke rol gespeeld in de succesvolle verkoop van het bedrijf aan Heineken; actief in sales pitches, verantwoordelijk voor de financiële modellen ten behoeve van het information memorandum, due diligence (dataroombestanden) en een ondersteuning in de SPA-onderhandeling.
 • Professionaliseren en verbeteren van verschillende financiële en operationele processen in het hele bedrijf door middel van personeelsontwikkeling, herontwerpen van bedrijfsprocessen en de aanschaf en implementatie van een ERP (Oracle NetSuite).
 • Sleutelrol in strategieontwikkeling, het stimuleren van continue verbetering en het actief coachen van senior rollen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Branche: Handel & Productie

HV Equestrian is een internationale multi-brand leverancier van Ruitersport kleding en accessoires.

Verantwoordelijkheden:

 • Strategische (her)planning van bedrijfsinspanningen en bedrijfsstructuur om toekomstige relevantie en winstgevendheid te waarborgen, inclusief het opzetten van een nieuw financieel team om de capaciteiten te professionaliseren en af te stemmen op de ambities van het bedrijf.
 • Samenwerken met de Private Equity (meerderheid)aandeelhouder met betrekking tot de herstructurering van bankfaciliteiten en aandeelhoudersstructuur.
 • Bedrijfsbrede kostenbesparingsoefening met betrekking tot de centralisatie van logistieke, commerciële en overheadactiviteit en processen, inclusief Internationale overdracht van afdelingen naar SSC, wat leidt tot een aanzienlijke verbetering van de bedrijfsresultaten.
 • IT Platform (ERP/WMS/BI/Reporting/eCommerce) migratie, aanzienlijk uitbreiden van functionaliteit, rapportage/inzichten en efficiëntie om het bedrijf toekomstbestendiger te maken.

Branche: Handelsbedrijf

Een toonaangevend bedrijf in ontwikkeling van retail concepten met producten voor woningdecoratie en bouw.

Verantwoordelijkheden:

 • Rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur; het aansturen van commerciële initiatieven met betrekking tot zowel grote als kleinschalige Retail klanten in de Benelux, waaronder diverse meerjarige contracttenders.
 • Een meerjarig (B2B) commercieel strategisch plan ontwikkeld voor de regio met organisatorische veranderingen resulterend in verhoogde verkoopeffectiviteit door aanbrengen focus en kostenreductie door het elimineren van rollen.

Branche: Handelsbedrijf

Een toonaangevend bedrijf in ontwikkeling van retail concepten met producten voor woningdecoratie en bouw.

Verantwoordelijkheden:

 • Direct rapporterend aan de CFO en lid van het Finance Management Team; drijvende kracht achter het verbeteren van het tempo en de kwaliteit van de plannings- en controlecyclus van de gehele groep.
 • Aanzienlijke verbeteringen geïmplementeerd in zowel financiële rapportage (winstgevendheid, werkkapitaal, investeringen, cashflow) als managementrapportage (verkoop, debiteuren, inkoop, voorraad, productportfolio, crediteuren) die belangrijke besluitvormers ondersteunden om de kwaliteit van hun zakelijke beslissingen te verbeteren, hetgeen leidde tot tastbare prestatieverbeteringen.
 • Initieerde en realiseerde een nieuwe benadering van investeringsbeslissingen (vergaderstructuur, waarderingsmodellen, investeringstracking) ter verbetering van het rendement van investeringen uit commerciële onderhandelingen, het verlagen van kosten en het verzekeren van een effectieve toewijzing van (human) resources aan zakelijke kansen.
 • Bouwde, beheerde en coachte een goed presterend team van Business Controllers dat op grote schaal verbeteringen in financiële, rationele en data gestuurde besluitvorming in de verschillende bedrijfsonderdelen in gang zette.

Branche: Logistiek

DHL is een internationale dochteronderneming van Deutsche Post DHL. Het onderdeel is actief in parcel vervoer voor bedrijven en consumenten.

Verantwoordelijkheden:

 • Verschillende verbeteringen doorgevoerd binnen de Management Reporting waardoor de (SME Day Definite) Sales MT hun Performance Management Effectiveness kon verbeteren door uitgebreide inzichten in de product-, logistieke volume-, pricing- en klantmix van de inkomstenstromen.
 • Initieerde en ontwikkelde een nieuw sales forecasting model dat een betrouwbaardere individuele doelinstelling en business line omzetvoorspelling mogelijk maakte. De gepercipieerde ‘fairness’ van dit model leidde tot een hogere motivatie bij de accountmanagers, wat resulteerde in een hogere omzet.

Branche: Software

Acision (nu Mavenir) was een wereldwijd opererende softwareontwikkelaar die B2B systemen ontwikkeld voor mobiel telefonie providers.

Verantwoordelijkheden:

 • Bouwen van verbeterde inzichten in de toewijzing van middelen over alle klantimplementaties en R&D-projecten, waardoor het management de balans in resourcetoewijzing tussen winstgevendheid op korte termijn en productontwikkeling op lange termijn kon bewaken en optimaliseren.

Branche: Bank

Verantwoordelijkheden:

 • Uitvoering van operationele auditopdracht- en consultancyprojecten binnen de internationale business unit Private Clients; meestal gericht op betalingsprocessen, risicobeheer en investeringsadvies.
 • Trad op als Key Advisor van de Head of Products bij het herdefiniëren van het Investment Advisory Policy en ondersteunde met succes de afsplitsing van ABN AMRO’s Diamond Credit Service.

Branche: Bank

Professional Traineeship Programma afgerond met verschillende opdrachten in Risk Management en uitgebreide cursussen over persoonlijke effectiviteiten, communicatie en leiderschap.

Branche: Brouwerij

Onderzoek gedaan naar de wensen/eisen van de HR-afdeling van Heineken’s Afrikaanse dochteronderneming Bralima s.a.r.l. om zo het selectie- en implementatieproces van een nieuw HR-informatiesysteem kunnen te starten.