Suzanne Meuwissen

Greyt CFO


"Allround CFO met vijfentwintig jaar aan Finance ervaring in met name de B2C markt binnen de FMCG en Shared Mobility branche. Ik ben resultaatgericht, met een grote focus op de wensen en behoeften van de eindklant. Mijn vlieguren zitten in Finance & Control bij zowel startups, scaleups en corporates.

Collega's omschrijven mij als een breed ontwikkelde manager, met een focus op Finance en Business Operations. Mijn ervaring ligt in klantgerichte producten en diensten waar offline en online activiteiten in balans moet worden gebracht. Ik heb een praktische en probleemoplossende mindset, ben flexibel en kan makkelijk schakelen van operations naar strategie en terug. Wat ik leuk vind, is het transformeren van een Finance team van een back-office naar een solide business partner met een mensgerichte en co-creërende aanpak. Als interim CFO kijk ik er naar uit om een positieve en duurzame verandering teweeg te brengen bij ambitieuze organisaties."

Werkervaring

Branche: Zakelijke dienstverlening

Branche: Shared mobility

Een startup in deelmobiliteit, geïnitieerd door aandeelhouders NS en PON. Hely biedt elektrische deelmobiliteit aan via een platform/app voor B2C- en B2B-klanten.

Verantwoordelijkheden:
Verantwoordelijk voor Finance, Operations, Customer Support, Tech en HR en de overgang van start-up naar scale-up fase.
Ontwikkelde competenties & ervaringen: Algemeen Management, Team- en organisatieontwikkeling, Performance reviews, Stakeholder Management, Startup Life, Finance & Operations vanaf nul inrichten, Exact Online implementeren, Data Analyse.

Branche: Mobiliteit

SVOV/RSR is verantwoordelijk voor de klantreis en dienstverlening van de OV-Studentenkaart en dient voor een naadloze klantervaring bij verschillende OV-bedrijven.

Verantwoordelijkheden:
Als lid van de Raad van Commissarissen adviseerde ik over strategische planning, budgetplanning en online propositieontwikkeling. Ontwikkelde competenties & ervaringen: Strategisch advies, Toezichthoudende vaardigheden, Strategische bedrijfsplanning.

Branche: Mobiliteit

Translink is de leverancier van de OV-chipkaart. Deze commissie werkte aan de invoering van OV-Pay, een nieuw contactloos betaalsysteem voor het gebruik van het openbaar vervoer, het gebruik van je telefoon of pinpas.

Verantwoordelijkheden:
De verantwoordelijkheid van deze commissie was het maken van een gezamenlijke solide business case voor alle OV-bedrijven op basis van total cost of ownership.

Ontwikkelde competenties & ervaring: Stakeholdermanagement, Ontwikkelen van Financials modellen, Business case management, Scenario Analyse, Projectmanagement.

Branche: Mobiliteit

Nederlandse Spoorwegen is een Nederlandse spoorwegmaatschappij en naamloze vennootschap, waarvan de aandelen in handen zijn van de Nederlandse overheid.

Verantwoordelijkheden:
Verantwoordelijk voor Business Control NS Commercie & International, met een jaaromzet van €2.600 mio B2C omzet, met een focus op groei in online distributie van tickets en het innoveren van het online deel van de customer journey. Ik gaf leiding aan een team van 8 Business Controllers en maakte deel uit van het Management Team.

Ontwikkelde competenties & ervaringen: Financial Planning & Control cycli, Agile way of Working, Performance dialogues, Business Advisory, People Management, Strategic Business Planning, Stakeholder Management, implementeren SAP4HANA/SAP BI.

Branche: Mobiliteit

Nederlandse Spoorwegen is een Nederlandse spoorwegmaatschappij en naamloze vennootschap, waarvan de aandelen in handen zijn van de Nederlandse overheid.

Verantwoordelijkheden:
Als Senior Business Controller adviseerde ik het commercieel management van NS (met een jaaromzet van €2.400 mio B2C omzet) op het gebied van revenue management, waardering van nieuwe proposities, online propositieontwikkeling en business planning.

Ontwikkelde competenties &ervaringen: Strategische business planning, Revenue Management, Business Case Management, opbouwen en onderhouden van relatie tussen Finance en Commerce, Financial Planning & Control cycli, implementeren BI tool Tableau.

Branche: Mobiliteit

Nederlandse Spoorwegen is een Nederlandse spoorwegmaatschappij en naamloze vennootschap, waarvan de aandelen in handen zijn van de Nederlandse overheid.

Verantwoordelijkheden:
Als Senior Business Controller heb ik bijgedragen aan de introductie van de nationale hogesnelheidstrein Fyra en internationale treinen (Thalys/Eurostar) op de HSL-lijn, met een focus op de optimalisatie van joint ventures met internationale spoorwegmaatschappijen Thalys, Eurostar, NMBS en DB. Ik gaf leiding aan een team van 4 Controllers.

Ontwikkelde competenties & ervaringen: Stakeholdermanagement, werken in een internationale omgeving, Scenarioplanning, Business case management, Propositie ontwikkeling en Revenue Management, implementatie SAP BW.

Branche: Recruitment & Coaching

Als consultant adviseerde ik kandidaten met een Finance en/of Marketing & Sales achtergrond over hun leiderschapsontwikkeling en matchte ik hen met openstaande vacatures.

Ontwikkelde competenties & ervaringen: People development, Talentontwikkeling, Coaching, Carrièreplanning, Human resource management.

Branche: Fast moving consumer goods

Sara Lee-Douwe Egberts was actief in Koffie&Thee producten (Douwe Egberts en Picknick merk) en in Huishoud- & Lichaamsverzorgingsproducten (Sanex, Zwitsal, Ambi-Pur).

Verantwoordelijkheden:
Als Business Controller was ik verantwoordelijk voor de advisering van Marketing en Sales van Douwe Egberts en Picknick, en de Douwe Egberts winkels. In mijn volgende rol als Senior Business Controller voor de merken Household & BodyCare was ik verantwoordelijk voor het adviseren over de ontwikkeling van nieuwe producten, het besturen van een tandpastafabriek en een distributiecentrum, het leveren van de producten aan de retail organisaties.

Ontwikkelde competenties & ervaringen: Financiële Planning & Analyse, Business Planning, Investeringsanalyse, Greenfield studies, implementatie ERP systeem.