Johan van Rest

Greyt Controller


Eerlijk, nauwkeurig en gestructureerd, dat typeert de werkwijze van Johan. Als Business Controller is Johan enorm gedreven en kritisch om data en processen te analyseren en hier verbeteringen op door te voeren. Hij weet essentiële informatie voor (internationale) stakeholders snel te doorgronden en kijkt voortdurend hoe deze informatie geautomatiseerd het beste gepresenteerd kan worden. Zijn energie steekt hij graag in ambitieuze organisaties waar de communicatie open en transparant is. Johan zal meningen niet uit de weg gaan, waardeert goed inhoudelijke discussies en vaart binnen een team waar vertrouwen en eerlijkheid centraal staan.

Werkervaring

Branche: Zakelijke dienstverlening

Branche: Leverancier voor verlichting

Hortilux Schréder is marktleider in de ontwikkeling, levering en toepassing van groeilichtoplossingen (LED, HPS en hybride) voor de internationale glastuinbouw en indoor farming.

Verantwoordelijkheden:

  • Eindverantwoordelijke voor de financiële afdeling.
  • Het controleren van de resultaten en presenteren aan MT.
  • Opstellen van het jaarverslag en contact met accountant.
  • Focus op automatisering van rapportages, procesverbetering en onderzoeken/uitwerken nieuwe business cases.

Branche:

Verantwoordelijkheden:

  • Eindverantwoordelijke voor de gehele financiële afdeling inclusief de financiële status van meerjarige projecten.
  • Aanleveren periode cijfers t.b.v. directie, opstellen en monitoren budgetten, project control, belastingen, opstellen balansdossiers, contact met accountants, KPI’s opstellen en monitoren, overige analyses en rapportages voor diverse stakeholders.

Branche: Aannemer

H.O. Tuin-Bouw bestaat uit zo’n 24 webshops in tuin- en bouwmaterialen.

Verantwoordelijkheden:

  • Salarisadministratie, ICP en btw-aangiftes, loonaangiftes, periodieke cijfers, balansdossiers opstellen t.b.v. accountants.

Branche: Productie

KUBO beheert complete kasprojecten, van aanneming en engineering tot productie, constructie en service.

Verantwoordelijkheden:

  • Verwerken inkoop- en verkoopfacturen, projectadministratie bijhouden, balansdossiers voorbereiden voor jaarwerk, belastingaangifte doen en voorbereiden van periodieke cijfers.