Dexter Hagenaar


“Als (parttime) CFO ondersteun ik ondernemers bij verdere groei en professionalisering van hun onderneming. Ik ben een hands on sparringpartner, data gedreven en werk het beste in een dynamische omgeving waar we samenwerken om doelen te bereiken. Mijn leergierigheid en analytisch vermogen zorgen ervoor dat ik proactief op zoek ben naar verbetering en oplossingen.

Klantrelatie en vertrouwen zijn voor mij belangrijk. Mijn klanten waarderen mijn betrokkenheid en hoge kwalitatieve ondersteuning bij allerlei vraagstukken. Door de ondernemer te ontzorgen van meerdere zaken en met de ondernemer te sparren over vraagstukken welke op zijn pad komen kan ik de MKB-ondernemer vooruithelpen.”

Highlights

Digitalisatie en automatisering bij vastgoedonderneming. De processen en interne beheersing in kaart gebracht. Processen gedigitaliseerd en geautomatiseerd om menselijke handelingen te verminderen en risico’s te mitigeren. Gewenste processen en procedures uitgewerkt en ondersteund bij implementatie.

Bedrijfsopvolging bij een poeliersbedrijf. Dochter heeft aandelen overgenomen van ouders middels gunstige fiscale regelingen, waarbij rekening is gehouden met de financiële toekomst van ouders, dochter en uiteraard continuïteit van de onderneming.

Herstructurering bij een transportbedrijf. Groepsstructuur geoptimaliseerd door bedrijfsactiviteiten te fuseren en te splitsen. Fusie heeft plaatsgevonden door gelijkwaardige bedrijfsactiviteiten samen te voegen om financiële prestaties te verbeteren en uniformiteit binnen de groep te realiseren. Risico’s beperkt door niche bedrijfsactiviteiten af te splitsen van de hoofd bedrijfsactiviteiten.

Werkervaring

Branche: Zakelijke dienstverlening

Branche: Zakelijke dienstverlening

Investeringsmaatschappij, sparringpartner voor directie, Finance afdeling aansturen, contactpersoon voor de accountant, belastingdienst, juristen en andere adviseurs, zorg dragen voor de coördinatie en voorbereiding accountantscontrole van de groep, jaarrekeningen opstellen en beoordelen van deelnemingen, verzorgen van belasting aangiftes (vennootschaps-, loon en omzetbelasting), publicatiestukken opstellen, ontwikkelen en herinrichten van processen, analyses en (management) rapportages, managen van de kasstromen, ondersteuning bij financieringsaanvragen, due diligence, herstructureringen en fiscale vraagstukken.

Branche: Zakelijke dienstverlening

Werkzaamheden Adviseur + verantwoordelijk voor de kwaliteit van dossiers, doorloop van opdrachten coördineren en het team aansturen.

Branche: Zakelijke dienstverlening

Werkzaamheden Senior Assistent + jaarrekening beoordelen, verzorgen van belasting aangiftes schenkbelasting, SBR kredietrapportages opstellen, begeleiding en ondersteuning bij waarderingen, senior assistenten begeleiden/ondersteunen, werkzaamheden van (senior-)assistenten reviewen en sparren met ondernemers over financiële, fiscale en strategische vraagstukken.

Branche: Zakelijke dienstverlening

Werkzaamheden Assistent + prognoses opstellen, ondersteuning bij financieringsaanvragen en fiscale vraagstukken, periodieke verslaggeving, assistenten en stagiaires begeleiden/ondersteunen.

Branche: Zakelijke dienstverlening

SME-afdeling, administratieve dienstverlening, jaarrekening samenstellen, verzorgen van belasting aangiftes (inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, dividendbelasting), publicatiestukken opstellen.