Reinier Siepman

We zeggen het allemaal: “Als je het niet uit kan leggen aan je kinderen dan begrijp je het zelf niet”. Een Grieks verhaal vertelt: “De vos weet veel dingen, maar de egel één groot ding”. In het verhaal gebruikt de vos een variëteit aan strategieën om de egel te vangen, maar steeds eindigt hij met een neus vol stekels. Hij ziet niet dat de egel één ding héél goed kan: verdedigen.

In het verhaal is de vos slim met veel doelen en interesses, maar hierdoor denkt hij ongericht en is hij gelimiteerd in wat hij kan bereiken. De egel maakt de wereld simpel en focust zich op één strategie. Alles wat hij doet staat in dat teken. Het helpt hem om, ondanks alles, te slagen.

Dit verhaal is voor Reinier de inspiratie voor zijn manier van werken. Binnen ondernemingen zijn vaak veel goede, inspirerende en uiteenlopende ideeën, maar waar focus je op? Wat heb je nodig en wanneer? En, via welk pad ga je komen waar je wilt zijn? Reinier ontwikkelt samen met de ondernemer een strategie en een plan en zorgt daarna voor een gerichte uitvoering. Een plan hebben maakt je proactief en geeft focus.

Door zijn CFO-achtergrond, opgedaan bij beursgenoteerde- en MKB-bedrijven, geeft hij richting aan het proces en maakt strategieën operationeel en meetbaar. Dat is de passie van Reinier: samen groei en winst creëren.

Referenties

Ik heb in 2008 met Reinier gewerkt. Hij was quickly up to speed met de belangrijke thema’s binnen DA Retail en had een uitstekend gevoel voor de verhoudingen binnen de organisatie. Hij leverde een grote bijdrage aan het ontwerp van onze nieuwe franchise overeenkomst en bij het uitwerken van het “cost efficiency” programma. Zijn kennis van processen binnen en buiten de Retail waren voor ons een toegevoegde waarde.‬
Philip Kars RvC en investeerder
DA Retail
Reinier is a true business advisor who one can work with, direct to do, send in and negotiate and generally represent your interests with ease as he understands how to achieve results with the minimum of fuss and with a good plan. His knowledge of strategic and operational processes and how to translate strategies on operational plan was a great added value to our management team.
Scott Dwyer Managing Director
Unibail-Rodamco Central & Eastern Europe

Van gedachten wisselen?