Michiel Teeuwen

Michiel Teeuwen bestempelt zichzelf als een organisator met een scherpe financiële blik. Hij is ook een zeer ervaren projectmanager met een brede achtergrond in Finance & Control. Alleen de financiën vindt hij maar saai. Veel leuker vindt hij het om organisaties te ondersteunen vanuit de bedrijfsvoering. Meedraaien op de vloer, zelf tussen de machines staan en met de kaplaarzen in de modder. “Het product van de organisatie verkopen, wat dat ook is, laat ik graag aan de ondernemer over. Ik wil zijn product echt kunnen begrijpen, want als je dat begrijpt dan kun je de rest, zoals processen en logistiek ook doorgronden.”

Vanuit zijn kennis en ervaring speurt hij naar informatie achter de getallen van een bedrijf. Michiel zoekt graag de werkelijkheid op, hoe gaat het nu echt met de organisatie? Binnen no time weet hij waar er waste ontstaat, of de planning nog klopt en welk product onvoldoende oplevert. Dat ontdekken en die problemen vervolgens oplossen, dat vindt hij het leukste om te doen.

Michiel is een echte multitasker, schaakt op meerdere borden tegelijk. Niet zo gek dat hij graag de variatie opzoekt. “Juist het MKB leent zich daar perfect voor, daar is de rol van de ondernemer veel breder. Van inkoop tot facilities en HR. Dat hele samenspel vind ik fantastisch.” Zoals zijn quote al doet vermoeden is Michiel een echte teamplayer. Mensen sturen, doelen nastreven en vervolgens samen uitvoeren. Daar haalt hij veel voldoening uit.

Kostenreducties en reorganisaties zijn de rode draad in zijn carrière. Lastige projecten en taken vragen soms om moeilijke beslissingen die hij niet uit de weg gaat. Dit is de toegevoegde waarde van Michiel, waarbij efficiency en effectief handelen zijn drijfveer zijn. “De ondernemer heeft er meer baat bij als je de zure appels eruit haalt.”

Van gedachten wisselen?