Marcel Leentvaar

Marcel Leentvaar is een (financieel) expert in de wereld van projectgestuurde organisaties en de machinebouw in het bijzonder. Helemaal bij de productie van specials gaat zijn hart sneller kloppen. Marcel: “Soms zijn er maar een paar projecten waar de hele organisatie een jaar op moet draaien, dan mag er echt niets mis gaan. Je moet er dan financieel bovenop zitten en je basis in systemen, processen en cijfers moet top zijn”.

De afgelopen 25 jaar heeft Marcel zijn sporen verdiend als CFO bij diverse, met name projectgestuurde (industriële) ondernemingen. Naast CFO is Marcel ook zelf jarenlang DGA geweest van een internationale machinebouwer. Na de verkoop van zijn aandelen is het nu tijd geworden al zijn kennis en kunde te delen met andere organisaties. Marcel heeft een toolset ontwikkeld waarmee hij razendsnel inzicht creëert in kritische cijfers en daarmee de kern van het probleem boven water krijgt. Zelfs als de basis (nog) niet op orde is. “Je moet precies weten waar je staat, wat eventuele issues zijn. Anders neem je lukraak beslissingen en mag je hopen dat je goed hebt gegokt”.

Laat je niet misleiden door zijn hartelijkheid en gulle lach. Hier staat een stevige CFO met Rotterdamse roots en mentaliteit die nooit gestopt is met leren. Marcel kan heel goed schakelen met operationele medewerkers en afdelingen: hij snapt ze en spreekt hun taal. De combinatie daarvan met zijn nuchtere kijk op zaken, sterke analytische vaardigheden en pro-actieve houding maken Marcel een top CFO voor ondernemers die verder willen komen.

Van gedachten wisselen?