Edzo Bergman

Edzo Bergman is een Bedrijfseconoom bij wie het ondernemen in het bloed zit. Opgegroeid in een scheepvaart familie duurde het niet lang voordat hij zijn sporen had verdiend als CFO bij een grote rederij. Met zijn gedrevenheid wist hij in korte tijd een compleet nieuw geïntegreerd ERP systeem in te voeren dat tegenwoordig de standaard is in de Nederlandse maritieme wereld.

Hij is een specialist op het gebied van grote complexe projecten in het bedrijfsleven. Toch trekt vastgoed hem het meeste. Een grote wereld waarin grote visies worden ontwikkeld. Zo ontwikkelde hij vanuit een overheid gelieerd- en later vanuit zijn eigen vastgoedbedrijf veel nieuwe grote projecten in het noorden van Nederland, gaf sturing en legde verantwoording af aan commissarissen, bestuursleden en partners.

Edzo benoemt zaken zoals ze zijn maar verliest daarbij nooit zijn menselijke kant. Door zijn brede interesse kan hij op veel terreinen meepraten, verbanden leggen en personen verbinden. Als nuchtere Groninger luistert hij aandachtig, vraagt door en komt vervolgens snel tot de kern van het probleem. Ondernemerschap, management en financiering ziet hij los van elkaar. “Je kunt een goede ondernemer zijn in wat je doet, maar dat betekent niet dat je per definitie ook goed bent in investeringsplannen en financiering.”

Nuchter, scherp en met volle energie erin, dat zijn de kernwoorden die Edzo het best omschrijven. Met zijn oprechte interesse benadert hij projecten vanuit een totaalvisie. “Veel ondernemers in spé hebben een visie maar wat ze niet overzien is het geheel. Ze storten zich in het idee en productontwikkeling, maar daaromheen is het niet gestructureerd en ontbreekt het aan netwerk en kennis. Daar ben ik van toegevoegde waarde.”

Referenties

Edzo ken ik uit zijn tijd als financieel directeur van een zeescheepvaartbedrijf in Delfzijl als een ambitieuze professional die zich de nautische wereld snel eigen maakte en zich ook bij de branchevereniging en de inkoopvereniging voor olie met kennis, passie en creativiteit inzette voor de belangen van de scheepvaart. Dit vond later zijn vervolg bij de strategische opdracht vanuit VNO/NCW om een alternatieve vorm van scheepsfinanciering te ontwikkelen en te promoten.
Egbert Vuursteen CEO
Koninklijke Wagenborg
Edzo is een doener en deurenopener met sterk strategisch inzicht. Cijfermatig goed onderlegd en snel schakelend, een gesprekspartner voor bedrijven, overheden en financiële instellingen.
Lambert Zwiers Directeur
VNO-NCW & MKB Noord

Van gedachten wisselen?