Masterclass Scaling Up: Greyt presenteert de CASH module 12/02/’20

Hoeveel cash heb ik nodig om te groeien?

Deze vraag staat centraal tijdens de Masterclass Scaling Up op 12 februari, georganiseerd door ScaleUp Company. Daar presenteren wij – volgens ons de meest cruciale maar meest onderbelichte – module van de Scaling-Up methode: CASH.  

Cash is altijd belangrijk, maar weegt extra zwaar wanneer je wil groeien. Het is vaak hét moment dat je een zwaargewicht aanhaakt: een ervaren CFO. Welke gesprekken moet je als ondernemer dan kunnen voeren? En hoe challenge je jouw CFO? Welke cash KPI dashboards heb je nodig? Hoe zorg je ervoor dat je ook van de balans kan houden, en niet alleen van de P&L? Wij kunnen er boeken over schrijven, maar gaan veel liever het gesprek aan.  

Daarom ontmoeten we je graag tijdens de Masterclass Scaling Up op woensdag 12 februari in Rotterdam.


In één dag klaar voor groei 

Het Masterclass programma van ScaleUp Company

Voorspelbaar en sneller groeien met scaling up / rockefeller habits. 

Je wilt snel doorgroeien, zonder gedoe, maar met structuur en consistentie. hier is een systeem voor. 

Dit systeem heet Scaling Up / Rockefeller Habits. Het is een besturingssysteem voor groeibedrijven richting en voorbij de 1 miljoen omzet. Deze wereldberoemde methodiek is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Verne Harnish, en het geeft je een vaste en consistente manier van werken, gericht op structuur en groei. 

Hoe? Door je hele bedrijf te focussen op 4 thema’s en en 3 disciplines. 


De 4 thema’s zijn: 

 • Mensen (heb ik de beste mensen op de juiste plek, die de juiste dingen doen?) 
 • Strategie (weten we waar we naartoe werken en wat ons ‘speelveld’ is?) 
 • Uitvoering (hoe zorg ik voor een consistente kwaliteit in de dagelijkse operatie?) 
 • Cash (hoe zorg ik ervoor dat we altijd voldoende liquiditeit hebben?) 

De 3 disciplines zijn: 

 • Werken met prioriteiten (iedereen in de organisatie weet op elk moment van de dag/week wat er gedaan moet worden en waarom). 
 • Meten van kengetallen (iedereen kan objectief aangeven of het een goede dag/week/maand/jaar is geweest).
 • Het hebben van een strak overlegritme (om de prioriteiten en kengetallen te monitoren en bij te sturen). 

De unieke ééndaagse Masterclass Scaling Up (mastering de Rockefeller Habits 2.0, gebaseerd op het nieuwste boek van Verne Harnish) is het uitstekende startpunt voor versnelling van jouw groei. 

In deze inspirerende Masterclass komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: 

 • Een concrete missie en visie definieer een onderscheidende strategie waarmee je wint; 
 • Een onderscheidende positionering – ontdek hoe je jezelf kunt onderscheiden in de markt; 
 • Werken met kernwaarden – maak kernwaarden en het bestaansrecht levend in jouw organisatie, zodat medewerkers energie krijgen en jouw cultuur een magneet wordt voor het aantrekken van de beste mensen; 
 • Magische merkbeloften – definieer heldere en ongewone merkbeloften die jou onderscheidt van de concurrentie en inspeelt op de kernbehoefte van jouw klanten; 
 • Duidelijke jaar- en kwartaalfocus – ontdek de belangrijkste beslissingen die jouw team nú kan nemen om draagvlak, reputatie en resultaten te verhogen en de onderscheidende strategie kan vertalen in wat het team nú te doen staat. 
 • Overlegritme dat werkt – creëer een overlegritme met dagelijkse -, wekelijkse -, maandelijkse -, driemaandelijkse- en jaarlijkse overleggen. Het ritme en de specifieke agendastructuur maken die overleggen zo effectief dat iedereen er naar uitkijkt; 
 • De belangrijkste meetgetallen – kies de drie significante KPI’s (key performance indicators) en stuur jouw bedrijf daarmee aan, dagelijks en wekelijks. 

Voor wie is deze dag? 

Dit programma is voor ondernemers en hun MT, van organisaties met minimaal 10 medewerkers, die groei verwachten in 2020 en dit met meer structuur en voorspelbaarheid willen doen. 

Let op: deelname is vanaf 2 personen. Heb je nog geen management team, raden we aan een interne leider mee te nemen. Tijdens de workshop ga je aan de slag met belangrijke strategische keuzes. 


Groeien = je comfortzone oprekken, binnen vaste structuur. 

Ken je het woord ‘groeipijn’? Als je leert lopen, val je regelmatig en dat doet pijn. Als je leert trainen, heb je spierpijn. Dit geldt ook voor ondernemerschap: groeien komt altijd met groeipijnen. Of het nu om medewerkers gaat, productontwikkeling, of het nemen van financiële beslissingen. 

Als je deze groeipijnen ervaart, is het fijn als je een structuur leert waarmee je hiermee kunt omgaan. Of, sterker gezegd: waarmee je leert om een organisatie neer te zetten die ook perfect werkt zonder jouw dagelijkse inbreng


Speciaal voor Greyt relaties

Wij mogen Greyt relaties een deelnemersplaats tegen gereduceerd tarief aanbieden. Laat hieronder je contactgegevens achter, of bel ons op 010 – 257 99 77.

Tot woensdag 12 februari!