Weer positieve cijfers door verschillende kostenreducties

Een private label producent van levensmiddelen bevindt zich in een structureel verlieslatende situatie. Na een uitgebreid turn around proces realiseert de onderneming binnen een half jaar weer positieve cijfers.

Probleem.

De onderneming met circa 100 medewerkers levert levensmiddelen voor supermarkten en speciaalzaken. De cijfers vallen tegen en de onderneming bevindt zich in een structureel verlieslatende situatie.

Oplossing.

Een aantal zaken speelt een cruciale rol. Belangrijk is dat de situatie wordt gestabiliseerd en de onderneming er weer grip op krijgt. De implementatie van cash management is een eerste stap richting kostenreducties. Ook een verandering in de directie en een goede communicatie richting stakeholders (financiers, banken en aandeelhouders) zorgen voor een verbetering van en duidelijkheid over de resultaten .

Door een rationalisatie van het assortiment en herziene afspraken met klanten wordt de marge weer geoptimaliseerd. Binnen het operationele proces konden kostenreducties worden gedaan en de operationele efficiency verbeterd worden. Binnen het operationele proces maken we kostenreducties  en wordt de operationele efficiency verbeterd. Uiteindelijk introduceert Greyt een planning- en control cyclus met een maandelijkse financiële rapportage. Daarbij komt ook een balanced scorecard voor inzicht in de key performance indicatoren en operationele performance indicatoren.

Resultaat.

Binnen een half jaar realiseert de onderneming weer positieve cijfers. En in dezelfde periode worden de doelen en verantwoordelijkheden om verdere groei te realiseren helder. Met deze stabiele basis groeit de onderneming in de jaren daarna succesvol en gezond verder.

Thijs van Tuyll Greyt Partner voor de ondernemer

Thijs van Tuyll

Thijs combineert een hands-on aanpak met een ‘can do’ mentaliteit waarmee hij medewerkers positief mobiliseert. Zijn diepgaande kennis en ervaring met bedrijfsvoering, financiën en marktomgeving maken hem een ideale partner voor iedere organisatie.