Projectontwikkelaar na de crisis toch weer in balans

Een projectontwikkelaar heeft een businessmodel, waarbij hij gronden koopt aan de randen van dorpen en steden en op binnenstedelijke locaties. Op deze gronden wordt in de toekomst woningen en kantoren gerealiseerd. Bestaande gebouwen worden herontwikkeld en krijgen een nieuwe bestemming.

Probleem.

In de jaren voor de crisis behaalt de projectontwikkelaar uitstekende resultaten. Maar tijdens de crisis stort de markt in. De vraag naar woningen daalt enorm, mede gestimuleerd door het restrictieve regeringsbeleid ten aanzien van het verstrekken van hypotheken door banken. De markt voor kantoren komt zelfs helemaal tot stilstand.

De projectontwikkelaar is niet voorbereid op de crisis. Het ontbreekt haar aan inzicht in de consequenties.

Oplossing.

Greyt partner Johan de Boer ontwikkelt een model, die de impact van de crisis helder in beeld brengt. Door zijn ervaring weet de Greyt partner welke variabelen in het model belangrijk zijn. Het model geeft de projectontwikkelaar inzicht, op basis waarvan hij keuzes kan maken.

Resultaat.

In enkele locaties wordt fors geïnvesteerd in de voorbereiding, zodat de bouw van de woningen en kantoren snel kan wordt gestart wanneer de crisis voorbij is. Minder kansrijke posities worden “op de plank gelegd” en afgewaardeerd. Enkele posities worden zelfs verkocht, ontwikkeling zal ook op de lange termijn onzeker zijn.

Johan de Boer Greyt partner voor de ondernemer

Johan de Boer

Iets blijvends achterlaten, toegevoegde waarde hebben en betekenisvol zijn, dat is de ambitie van Greyt partner Johan de Boer. Hij maakt dit waar voor zijn klanten door overzicht, rust en structuur in de organisatie aan te brengen.Met zijn brede ervaring kan Johan van toegevoegde waarde zijn voor ondernemingen, die worstelen met een gebrek aan inzicht in (financiële) mogelijkheden en risico’s, onvoldoende structuur of onduidelijke strategie. Van startups tot MKB tot volwassen ondernemingen, op zoek naar professionalisering en (her)structurering van Finance-, Control- en/of Risk-organisatie. Hij weet wat er nodig is om een goede organisatie die extra stap te laten maken.Johan is een allround Manager op het gebied van Financiën, Control, Risico Management, Waarderingen, Strategie en Organisatie. Hij heeft jarenlange ervaring als (parttime) Financieel Directeur en Finance Manager.Johan is hardwerkend en loyaal en heeft door zijn sociale karakter een goed gevoel voor persoonlijke verhoudingen. Binnen zijn opdrachten is hij verder te kenmerken als analytisch sterk, nuchter en stabiel. Johan laat niet alleen iets achter, maar brengt ook heel veel mee.