Onverhuurd vastgoed wordt weer tegen een marktconforme prijs verkocht

Vóór de crisis is in Nederland, Duitsland en Frankrijk vastgoed in aanbouw genomen. De crisis breekt uit met een grote impact op de vastgoedsector en op de waarde van het vastgoed. Bij oplevering is het vastgoed deels onverhuurd en nog niet verkocht, waardoor een afwaardering noodzakelijk is.

Probleem.

De waardering (boekwaarde) van het vastgoed is niet in overeenstemming met de werkelijke waarde, waardoor een afwaardering noodzakelijk is.

Oplossing.

Een speciaal team wordt opgericht om het vastgoed te managen, onder controle te brengen en uiteindelijk te verkopen. Een Greyt partner wordt als Finance Director aangesteld.

In samenwerking met gerenommeerde taxateurs wordt het vastgoed gewaardeerd op marktwaarde. Belangrijk is dat rekening wordt gehouden met IFRS-richtlijnen. De Greyt partner is het aanspreekpunt voor de taxateurs, alle informatiestromen lopen via hem. De waarderingscyclus wordt in twee opvolgende jaren succesvol doorlopen, door de accountant wordt de aanpak als ‘best practice’ gekwalificeerd.

Resultaat.

De waardering wordt in overeenstemming gebracht met de werkelijke waarde. Het legt een basis voor het behalen van de uiteindelijke doelstelling van het team: het vastgoed wordt succesvol verkocht voor een marktconforme prijs.

Johan de Boer Greyt partner voor de ondernemer

Johan de Boer

Iets blijvends achterlaten, toegevoegde waarde hebben en betekenisvol zijn, dat is de ambitie van Greyt partner Johan de Boer. Hij maakt dit waar voor zijn klanten door overzicht, rust en structuur in de organisatie aan te brengen.Met zijn brede ervaring kan Johan van toegevoegde waarde zijn voor ondernemingen, die worstelen met een gebrek aan inzicht in (financiële) mogelijkheden en risico’s, onvoldoende structuur of onduidelijke strategie. Van startups tot MKB tot volwassen ondernemingen, op zoek naar professionalisering en (her)structurering van Finance-, Control- en/of Risk-organisatie. Hij weet wat er nodig is om een goede organisatie die extra stap te laten maken.Johan is een allround Manager op het gebied van Financiën, Control, Risico Management, Waarderingen, Strategie en Organisatie. Hij heeft jarenlange ervaring als (parttime) Financieel Directeur en Finance Manager.Johan is hardwerkend en loyaal en heeft door zijn sociale karakter een goed gevoel voor persoonlijke verhoudingen. Binnen zijn opdrachten is hij verder te kenmerken als analytisch sterk, nuchter en stabiel. Johan laat niet alleen iets achter, maar brengt ook heel veel mee.